Präänikud… täiesti tavalised, aga veidike hullud Hellin-Heilika ja Andres

neljapäev, 26. mai 2022

Viimane päev Kubijal

 Ma pean tunnistama, et õnneks on viimane päev Kubijal käes. Hullud isud ikka käivad - soolast tahaks midagi. Jalad endiselt krambitavad (mina arvan, et see tulenebki soolade ja mineraalainete puudusest), nohust pea paks ja vee joomisest kopp ees. Ausalt noh.
 Hommikul läks uni juba varakult ära, aga aknast vaadates ladistas vihma ja tavalisele jalutuskäigule minna ei saanud. Vahtisime Terevisiooni ja lebotasime - krt sellest pikutamisest hakkasid juba lamatised tekkima. 
 Õnneks kella 11.30 paiku jäi vihm järgi ja otsustasime enne viimast paketisisest protseduuri minna kiirele jalutuskäigule, et natukenegi samme saada ja vihmast värsket õhku hingata. Suurt tiiru teha ei saanud, sest aega oli vaid 45minutit. Samm oli veidi tönts ja külm oli ka. Brrrr…
Jalutasime kohaliku ujumiskoha juurde, no täitsa ujutav koht ju…vettehüppetorn ja liivane rand ja…

Vaated oli täitsa toredad




Loomulikult oli meil vaja torni ronida 

 Ronisime ikka torni ka, aga alla ma sealt küll ei julgeks hüpata - ma vist ikka kardan kõrgust! Ega suuremat seal vaadata polnudki ja jalutasime läbi metsa tagasi. 
Tänaseks protseduuriks oli siis soe-parafiinipadi. Aeg oli meil Jannega koos ja läksime siis ootama, et meid kutsutaks. Tädi tuligi “Janne ja Ingrid, jah?” Me vist jäime nii lollide nägudega teda vaatama, et ta küsis uuesti, et kas ikka Janne ja Ingrid? No ei ole ju, Janne ja Hellin ikka - igaljuhul kutsus ta meid mõlemaid siiski kaasa ja pani kõrvuti vooditele soojale parafiinipadjale pikutama. 
 Pekki, meid ajas nii naerma see “Ingrid” mõlemale tuli kohe ette “Ott tahab tuppa!” ( https://www.youtube.com/watch?v=MxlTPa-PHKg ) “Ingrid, sina või?” Kuulake ja saate ka naerda. 😂
Tädi käis muidugi end parandamas ja leidis ikka mu õige nime ka üles ja ütles, et me võime patjadel pikutada suisa 30minutit tavalise 20 asemel. No me siis pikutasimegi - Janne jäi hetkeks isegi tukkuma. 
 Kuna täna lubas üldiselt sellist vihmast ja jahedat ilma, siis juba enne panime endale veel lisaks ühed hoolitsused kirja - Janne pediküüri ja mina näohoolduse. Ja no see oli ikka kirsiks tordil - ma olin nii rahul oma näohooldusega - puhastati, kooriti, maskitati mitu korda, kreemitati, masseeriti - no elumõnus. See oli parim asi terve selle paastu jooksul. Janne vist nii rahul oma pediküüriga polnud - see pagana küünelakk ei kuivanud kahe tunniga ka ära, nii et jalutades jäid sokid varvaste külge kinni 💅
 Protseduurid tehtud, oli ilm piisavalt mõnus, et minna uuesti metsaringile - samme oli ju juurde vaja, täna kuidagi nigelalt neid tulnud, aga ega vihmaga minna ju ka ei taha. Uhasime metsas kolm ringi ja lõpuks saime kokku ikka ligi 13000sammu. No midagigi. Lõpuks muidugi saime ikka pisut vihma ka kaela, a ega me suhkrust pole. 
Konnakuusk…

…Ja kohalik limukas

Tagasi toas, siis pisuke puhkus “Kiirabi” seltsis ja läksime viimast korda saunadesse end hautama. No küll täna oli rahvast, aga õnneks Kubijal alates kella 20st lapsed enam spaas olla ei saa - siis saabus rahulikum aeg. Mulistasime pisut ühes ja pisut teises bassus, aurusaunas ja aroomisaunas ja kadakasaunas, aga ega kaua ikkagi ei jaksa. No puhtad oleme me küll nüüd nii seest kui väljast - läigime nigu kuldmunad 🥚 lõpuks täna leidsime spast ka kaalu üles - krt, see ikka valetab vist 😀 kuigi jah, ega me siia ei tulnud selleks, et kaalu langetada vaid ikka selleks, et saada hea enesetunne ja sollad läikima seest 😆 pisuke kaalulangus on muidugi teretulnud, eks kodus ole selgem pilt ja kodusem kaal, mis teab, mida näitama peab!
Aga uskumatu millised mõtete ja söögiorjad me ikka oleme - no me oleme nende päevade jooksul vist miljon erinevat menüüd läbi rääkinud ja mõelnud ja isud on ikka enamjaolt soolase järgi. Ikka heeringas, räimtomatis, sült, pasta, rosolje, salatid, võileivad….. Inimloom on loodud ikka sööma, mitte vaid veest elama….AAMEN… soolaheeringa saba lutsutaks küll….
 Homme on ees kodutee ja saab alustada paastust väljatulekuga - valikus on kas pett või tomatimahl… ja kumbki mulle ei maitse, aga vist proovin tomatimahla. 
Koju tahaks juba küll, oma voodisse ja mehe ning laste juurde! Selline puhkus on tore küll, aga kodus on ikka parem. Järgmiste kordadeni, aga siis ikka juba sportlikusvormis!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar