Präänikud… täiesti tavalised, aga veidike hullud Hellin-Heilika ja Andres

esmaspäev, 23. mai 2022

Midagi põnevat Võrumaalt…

Lubasin ju, et midagi põnevat saab olema enne uut XT Suverogaini - no kellele põnev, kellele mitte. Aga üle 13 aasta olen sõbrantsiga jälle Kubija-Loodusspaas 5-päevasel paastul 😀
 Eelmisest korrast on meeles, esimese õhtu suur kempsu-ralli ja hilisem hea ja energiline olemine, palju kõndimist ja mõned mõnusad protseduurid-massaažid. 
Tegelikult olin ikka juba mõnda aega mõelnud, et võiks ju uuesti selle kuuri läbi teha, aga küll polnud aega ja siis jälle kompanjoni. 
Aga siis tuli ootamatu külaskäik Janne juurde ja seal siis uuesti see mõte idanema hakkas - mõeldud, mõeldud ja broneering tehtud. Maksin ruttu ära ka, et siis ei saa enam nii lihtsalt ringi mõelda.
 Eile 22.mai jõudsime siis Kubijale kohale. Kuna paastule eelnev nädal peaks ka olema kergema menüüga ja nö sissejuhatus paastu, siis ma tõesti üritasin anda endast parima ja mitte süüa kõike ettejuhtuvat - aga noh, oli nii- ja naa-suguseid päevi. Pühapäeva hommikul siis jõin hommikuks ainult ühe väikese keefiirijoogi ja luristasin ohtralt vett. 
 Janne juba ootas parklas, saime oma toavõtme kätte ja paastujuhendamiseni jäi veel aega, et niisama lobiseda. Me juba teadsime, mis ees ootab….mõrusoola joomine ja siis kempsuralli vaheldumisi. 
 No see juhendamine oli suhteliselt pinnapealne - uuriti, kes varem käinud (paastujaid oli seekord kokku 4), anti klaas mõrusoolaga kätte ja vsjoo, aga me ju teadsime, mida ja kuidas see käib, nii et rohkem nagu polnudki vaja.
 Me otsustasime, et enne lähme ikka spaasse ja sauna mulistama, kui end tuppa lukustame ja vetsule valu anname. 🚽
 Siin on ikka mõnus vaikne ja väike spaa - keegi ei lõuga, keegi ei trügi, saunades on ruumi ja üldse siuke mõnus oli. Proovisime läbi kõik saunad ja paar basseini ning siis oli soola joomise aeg.
Enne veel käisime restost endale õhtusööki tuppa viimas, mis koosnes siis maitseveest ja teepurust, millest teed teha. Loomulikult võtsime juba ennatlikult sealt kaasa ka väikse topsiga mett, et kui pea ikka liiga ringikäima hakkab, saab pisut ergutust - aga ainult teelusikatäis!

Õhtusöök…ja üldse järgnevate päevade söök…


Ja siis oligi soolajoomine käes. Mina julge tüdruk kulistasin selle mõruda joogi esimesena alla, siis pidasime 10minutit pausi ja oli Janne kord. Ja siis tuli oodata, millal see mõju saabub. See ikka võttis pisut aega, no nii paar tundi - mina olin esimene, kes vetsuust kulutama hakkas 😁 
 Luristasime teed ja lürpisime vett, vaatasime telksu ja lõpuks keerasime kõhukorina saatel magama. Samas oluliselt näljatunnet ei olnud. 
 Hommikul ärgates, alustasime päeva jälle vee ja teega. - mitte midagi uut…siis otsustasime, et jalutame Võrru, vaatame, mis seal head ka pakutakse. Pea oli veidi selline surisev ja imelik, aga ilm ilus ja kokku tegime ca 12000sammu. No Võrus miskit head ei olnudki - ühes kaltsukas ja Maksimarketi vetsus käisime  😂
Tagasi tulles oli väsimus täitsa peal ja keerasime magama - keset päist päeva, aga no mis sa teed?! Ees ootas veel soojendav turbamähise protseduur - no mõnna. Möksiti turbaplögaga kokku ja pandi kilesse ja soojendava teki vahele. Mmm, soe hakkas, kohe päris soe. Pärast andis seda möginat maha pesta, siis tehti kerge massaaz piprakreemiga, mis pidi võtma naha õhetama, aga no ma vist olen tundetu paksunahaline - mitte muffigi ei tundnud. Aga ehk tegi see kreem ikka oma töö ära ja pekk põles sisemiselt 😅 Janne tegi läbi sama protseduuri - tal küll nahk tulitas. Tänased protseduurid said sellega tehtud ja mõtlesime minna veel ühele jalutusringile - seekord uhasime metsas kõndida.

Tegelikult olid seal männikus teed ikka ka


 8000sammu hiljem, kui linnulaul, metsakohin ja soe päike olid nauditud, kobisime tagasi ja läksime sauna ja basseinidesse veel mulistama, aga ega väga kaua seal täna olla ei tahtnud - ju ikka kehale pisut kurnav on. Jälle toas - uued teed tassi ja maitsevesi kannu. Kõht ikka koriseb ja müriseb. Nälga siiski otseselt ei tunne, aga mõte veereb küll ikka ja jälle söögi peale - tahaks küpsist või pardirinnafileed või jäätisekokteili või…..noh, aga kõik parema tuleviku nimel ju! Ma tean, et pärast on super hea tunne ja energiat nii, et liigutaks Everesti paigast. 
Homme uus päev, ees ootab veel vett ja teed ja massaaž ja jalutuskäik ja loodetavasti ka ilus ilm ja päike!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar