Präänikud… täiesti tavalised, aga veidike hullud Hellin-Heilika ja Andres

kolmapäev, 27. juuli 2022

Mitte ainult spordist ei taha ma rääkida…

 ….vaid parimast muusikafestivalist suvises Eestis. Kauges Eesti kagunurgas asub pisike Ostrova küla, kus talviti elab vaid neli inimest, suvel pisut rohkem. Aga juba 12-aastat on nad korraldanud ühte mõnusama vaibiga suvist muusikafestivali - Ostrova Festivali (https://ostrova.ee/).
 Seal jääb aeg seisma ja samas kihutab valguskiirusel ja saabki jälle läbi…et tulla järgmisel aastal uuesti…
Meie oleme käinud seal pooled korrad ja pole pidanud kordagi pettuma. Ilm on alati meid soosinud, ka hootine äike ja vihm ei ole kunagi jäänud pikaks ega seganud. Esinevad alati parimad artistid - kõik ei pruugi ja ei saagi olla su lemmikud, aga igaüks leiab midagi kuulamiseks-vaatamiseks. Seal ei peagi koguaeg lava ees näppu viskama vaid võid rahulikult pisut kaugemal põhupakile toetudes pikutada ja nautida ümbritsevat melu. Võib-olla isegi pisut tukastada…ka see pole keelatud. Samas võid sa ka ohjeldamatult tantsu lüüa ja lava ees ringi karata, kaasa laulda või lihtsalt ümiseda. Sa võid oma telgi juures istuda ja sõpradega maailmaasju arutada ja kogu lavalt tulev muusika on ikka piisavalt lähedal, et kui kuuledki oma lemmikut, saad jooksu pista ja refrääniks lava ette jõuda. Ja seda kõike kahe päeva jooksul!
 Ja alati tuleb tulla kaheks päevaks ja kindlasti osta toetajapilet, mis on ilus ja värviline punutud pael. See annab sulle õiguse pisut privaatsemal platsil telkida, kasutada dušši ning laupäeval pakutakse kõikidele toetajatele head veini ja megamaitsvaid suupisteid - see kõik on väärt seda veidi kallimat piletit. 
 
Vot, kus inimesed oskavad stiilselt saabuda (2022a)

Kõik mugavaks festivaliks olemas (2022)

Kui tavapäraselt oleme saabunud reedel, siis sel aastal otsustasime juba neljapäeval kohale minna (pisuke tutvus aitas kaasa ja minema meid telkimisplatsilt ei aetud). Aga siis jäi ju reedel aega Setomaal ringi sõita ja kohalike paiku külastada. Ja vaadata on seal kauges nurgas küll - Meenikunno raba (https://loodusegakoos.ee/kuhuminna/puhkealad/rapina-varska-puhkeala/1379), Rõuge Pesapuu vaatetorn (https://et.wikipedia.org/wiki/Rõuge_vaatetorn), Härma müürid (https://et.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4rma_M%C3%A4emine_m%C3%BC%C3%BCr ) oma karge Piusa jõe veega, Piusa koopad (https://piusa.ee/), Vastseliina linnus (https://vastseliinalinnus.ee/ - kui vähegi võimalik, võtke giidiga tuur) ning muidugi Obinitsa, kus saab Taarka Tarõs mõnusa ja maitsva kõhutäie (https://www.facebook.com/TaarkaTaroOu/). Kindlasti on toredaid kohti veelgi, mida uudistada ja eks igaüks leiabki oma.


Hea setskond on oluline!

2022.a

Meie nooremad lapsed on kasvanud koos Ostrova Festivaliga, nad olid ikka päris pisikesed, kui esimest korda käisime (vist 6- ja 4-aastane). Aga ei mingit muret, et lapsed võivad ära kaduda - festivaliala on piisavalt väike, et näidata ära, kus on meie telk, kus me kontserdiplatsil istume ja kuhu minna ei tohi (teiste inimeste hoovi ja tiikide äärde). Nii et neile polnudki vaja muud, kui jätsiraha pihku ja oma esimesi oste tegema. Ka nemad on osanud kogu sellest melust ja fiilingust mõnu tunda ja ootavad igal aastal uut minekut.
2021.a

2020.a

2017.a

2020.a


Ostrova Festivalil käies näed ikka ja jälle tuttavaid nägusid,kes aastast aastasse tuleva sinna kokku, sest nad teavad, mis on hea. Samas on seal alati mõnusalt ruumi, ei ole küünarnuki tunnet ja üksteisel seljas elamist - kõigil on hea ja mõnus olla. 

Kui uni murrab keset muusikat… (2017.a)

Ruumi jagub kõigile (2018.a)

Kui kõht läheb hilisõhtul tühjaks…

…Saab väga maitsvaid pannkooke, burgereid, TomKha suppi, praetud räimi ning muud head paremat…ja nii hommikust alates.
2020.a

Legendaarsed räimed…njammm

Ja siis sa lihtsalt istud ja oledki seal platsil või telgi juures, tukud või kuulad muusikat, naudid maitsvamaid sööke või parimaid jooke, lööd tantsu või arutad maailma asju ja sul ei ole kuhugi kiiret - sa lihtsalt oled ja naudid seda kõike!


Vihm ei sega (2019.a)

Ostrova toob mehes välja parima 😆 

…naudid hetke

Ja muusikat…

Artiste on, nagu ma juba enne kirjutasin olnud seal erinevaid - kohalikke Seto leelotajaid ja lasteansambleid, Winni Puhh ja Metsatöll, Liis Lemsalu ja Taukar, Wiiralt, Anne Veski, Terminaator, Tanel Padar, Traffic, Noep, Ivo Linna ja paljud, paljud teised. 
 Minu viimased lemmikud ja vaieldamatult parima elamuse on jätnud Termikad - kes rokivad ikka sajaga ja juba esimesest taktist rahvas möllab ning möirgab kaasa. Ja vanameister Ivo Linna - kui sa ikka võtad lava ees oma naabril käest ja kogu see rahvameri teeb seda ning kõik laulavad  “Eestlane olen ja eestlaseks jään” siis ei ole kahtlustki, et eestlased on laulurahvas ja lauldes saabki kõik paremaks ja ilusamaks.
 Ostrova Festival on see koht, kuhu kindlasti peab suvel tulema ja  mida peab kogema! Ma loodan, et sealsel pererahval jätkub veel aastateks jaksu seda korraldada ja vedada.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar