Präänikud… täiesti tavalised, aga veidike hullud Hellin-Heilika ja Andres

teisipäev, 23. jaanuar 2018

Selle aasta esimene start - Adidas Winter Xdream :)

Pühapäeval 21.jaanuaril sai lahti tehtud selle aastane võistluste start. Loksal toimus Adidas Winter Xdream.  Kuna Xdreamidel saab osaleda vaid kolmese tiimiga oli meil vaja kompanjoni kaasa ja selleks sai seekord sõber Mario, kellele lubasime tutvustada orienteerumist, kaarti ja kompassi :)
 Haaa...nagu me ise oleksime suured kompassi ja kaardi gurud. Igaljuhul pühapäeva hommikul sai ärgatud kell 8, kiire puder, muna ja kohv ning oligi aeg Mario kodust peale korjata.
 Loksale jõudes oli seal rahvast ikka juba palju (kokku oli ikka üle 150 tiimi, igas kolm inimest). Numbrid ja muu stardimaterial kätte saadud, kinnitasime numbrid, si-pulgad külge, kott selga ja start!
 Me polnud veel vist esimesest punktistki läbi, kui ma mingi orgi otsa kärrrr...oma püksid põlevast lõhki sain....kurat küll, head püksid olid - ikkagi Tartu Maratoni pika raja läbi sõitnud, peab need vist klaasi alla vaatamiseks panema 😀
 Aga ega üks katkine püksipõlv meid ei seganud - ikka jooksuga edasi. Mets oli lumine ja maastik suhteliselt keeruline ikka, kuigi mingeid tõusukünkaid ja langusi ei olnud, aga lumi, risu ja mustikavarred ikka väsitasid korralikult. Otsustasime, et “hullu” ei pane ja võtame rahulikult. Meie Andresega pusisime ikka kompassi ja kaardiga ja enamjaolt oli suund ikka õige - ühes kohas jäime veidi pikemaks toppama, aga edasi saime ka sealt ja punkt võetud ikka sai.
 Finišisse jõudsime pool tundi enne kontrollaja lõppu. Mõtlesime küll, kas minna veel ja võtta üks kahene punkt, aga kuna meestel põlved juba tunda andsid leidsime, et ei ole mõtet end lõhkuda. Lõpus sai lonksata mõnusat, sooja kanapuljongit - see võttis küll kohe seest soojaks. Saime oma lõpupaberid ka kätte, käisime tiiru veel poes ja panime linna poole ajama. Ees ootas soe söök ja kuum saun. Pean üles tunnistama, et külm longero ka ( no on hea saunajook)
 Kui enne külm ei olnud, siis autosse istudes hakkasid sõrmed ja varbad külmetama ja alles Tallinnasse jõudes jõudis ka soe sisse.
 Koju jõudes kiirelt kotid lahti ja asjad enam-vähem õigetesse kohtadesse, mis pessu, mis sahtlisse. Väike kõhutäis ja lavale. Pole ikka midagi paremat, peale metsas müttamist, kui kuum saun....ja siis tuli rammestus...kella seitsme ajal oli juba selline tunne, et aeg magama minna. Lastelegi sai juba öeldud, et tudukad selga ja hambaid pesema - need vataasid küll, et vanemad on metsas soodaks läinud. Vaadates kella sain isegi aru, et magamise jutt pole küll päris õige hetkel. Saunatasime ikka veel, aga magama läksime küll varakult.
  Järgmine start siis tõenäoliselt märtsis XT Talverogainil. Kohtumiseni juba seal!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar